Användarvillkor

Våra mål

Geras Solutions målsättning är att leverera tillgänglig och effektiv kvalitetsvård mot demens och sjukdomshantering från tryggheten i patientens hem.

Även om vi är ett svenskt bolag med huvudkontor i Stockholm arbetar vi i olika länder runt om i världen. När du använder våra tjänster kan du förvänta dig att bli betjänad av vår vårdpersonal som är verksamma i landet du bor i, så länge Geras Solutions är verksamt i det landet. Vi arbetar online och våra tjänster ligger på ett antal servrar som kan placeras i ditt hemland baserat på lag och reglering som är oberoende av ditt land.

Vi är ett företag som regleras av Läkemedelsverket. Vi har skapat dessa användarvillkor för att förklara vår verksamhet i detalj och vi ber dig att läsa dem noggrant.

Vad innefattas av villkoren?

Dessa villkor omfattar alla tjänster vi tillhandahåller via Geras Solutions mobilapp (App) och vår hemsida www.gerassolutions.com (Webbplats). Om du väljer att använda någon av våra tjänster, kommer du att bli ombedd att acceptera dessa användarvillkor, antingen som en del av registreringsprocessen genom appen eller när du använder vår webbplats.

Du kan vara säker på att vi alltid kommer att se till att tillhandahålla bästa möjliga service på ett sätt som respekterar din tid, pengar och integritet. Vi följer alla regler och etiska metoder i de länder vi bedriver verksamhet i. Du är mer än välkommen att kontakta oss om du är osäker, orolig eller vill ge ett förslag via vårt kontaktformulär https://gerassolutions.com/kontakt/.

Villkoren som ingår i denna webbsida kan komma att revideras av oss när som helst. Trots detta kommer alla registrerade användare att bli underrättade varje gång vi gör ändringar för att säkerställa samarbete och förståelse.

Om oss

Vi strävar efter att tillhandahålla effektiv demensvård, sjukdomshantering, stöd och riskreduceringsmoduler på distans. Alla moduler är endast tillgängliga för användare via vår app.

Våra tjänster tillhandahålls med hjälp av kvalificerade och licensierade läkare och vårdpersonal (specialister), baserade i de länder där vi är verksamma.

Vi är Geras Solution AB (företaget), ett aktiebolag från Sverige. Vårt huvudkontor ligger i Stockholm, 115 26, Gyllenstiernsgatan 12.

Våra partners

Du kan komma att ha tillgång till våra tjänster via någon av våra partners, till exempel ett försäkringsbolag, arbetsgivare, vårdhem eller annan organisation (partner). Ytterligare villkor kan i dessa fall komma att tillämpas. Det är vår partners ansvar att tillhandahålla sådana villkor, om det är tillämpligt, och du bör kontrollera detta direkt med dem.

Våra tjänster

Alla Geras Solutions tjänster finns tillgängliga via vår app, som består av tre moduler.

 • Geras Klinik: användare kan skapa en profil, fylla i en detaljerad medicinsk bakgrund, genomgå ett digitalt kognitivt test och delta i diskussion med en specialist via videosamtal på mobilen eller surfplattan för att i samråd med sjuksköterska och/eller läkare få en bedömning av sin kognitiva hälsa.
 • Geras Support: Användare som har fått diagnosen demens (via Geras eller via en annan institution) har tillgång till våra sjukdomshanteringsverktyg och har tillgång till uppföljning med våra specialister som noggrant övervakar hälsotillståndet. De som tar hand om patienterna har också tillgång till supportmoduler och kunskapsbanker.
 • Geras Riskreduktion: Användarna kan använda verktyg för att spåra deras kost, sociala och fysiska aktiviteter, samt ge tillgång till spel som tränar hjärnan. Kost, social och fysisk aktivitet och kognitiv träning har vetenskapligt bevisats vara nyckeln till att både minska risken och allvarligheten av demens. Du kan hitta mer information om detta genom att läsa den vetenskapliga texten som ingår i avsnittet “Geras App” https://gerassolutions.com/sv/geras-apps/.

Förutom appen som är tillgänglig för dig som användare, tillhandahåller vi ett webbaserat back-office till de demensspecialister som arbetar med oss. Detta är nödvändigt för att de ska kunna visualisera dina testresultat och kunna ge dig den mest exakta bedömningen möjlig. Detta ger dem också en plats för att planera möten och träffa patienter via videosamtal.

Det bör noteras att vi endast tillhandahåller demensvård. Andra medicinska tillstånd faller utanför vårt tjänsteområde.

Vi är CE-märkta som en klass I-medicinsk produkt. Det innebär att vi är ett AI-baserat digitalt beslutsstödsverktyg ägnat åt att diagnostisera demens och kognitiv nedgång. Därav har vi inte rätt att tillhandahålla en slutgiltig diagnos via vår app på egen hand. Dock kan en läkare fatta ett sådant beslut eftersom vi fungerar som ett beslutsstödverktyg åt dem. Vi kan på ett säkert och effektivt sätt bedöma användarens risk att utveckla eller ha utvecklat demens. I vissa fall kan vi behöva hänvisa användarna till ett fysiskt samråd med närmaste minnesklinik eller demensspecialist, för att de ska kunna fastställa och utföra fysiskt diagnostiska förfaranden, såsom PET-scanning, ryggvätskeprov eller blodprover. En slutgiltig diagnos kan också tillhandahållas genom en sådan hänvisning till en specialist.

Vi kan inte förskriva demensmedicin baserat på distansrådgivning men vi kan göra en rekommendation till den specialist till vilken användare med hög risk hänvisas till. Detta är helt beroende av reglering, lag och krav inom enskilda och separata länder.

När det gäller användarnas medicinska data, tror vi på att strängt följa alla sekretessregler och kommer inte att avslöja det för någon, förutom för de specialister vi hänvisar till eller om det uppstår en situation där det är juridiskt nödvändigt att göra det.

Tekniska krav

Vår app är tillgänglig på Android- och iOS-enheter. Vi rekommenderar att du använder en surfplatta när du använder vår app, eftersom den större skärmen gör det enklare att läsa instruktionerna på skärmen. Appen är dock också tillgänglig på mobiltelefoner för de som föredrar det. Vi stöder både iOS- och Android-enheter, med vissa begränsningar. Den äldsta iOS-versionen vi stöder är iOS 10, medan den äldsta iPhone som kan köra vår app är iPhone 6-modellen. När det gäller Android kräver appen att enheten kör Android 6.0 eller senare.

För optimal användning av våra verktyg rekommenderar vi att du använder enheter som uppfyller följande minimikrav:

RAM

 • Installerad storlek – 4 GB

Processor

 • Processormodell – Snapdragon 820
 • Klockfrekvens – 2.15 GHz Tillverkare QUALCOMM
 • Antal kärnor – Quad-Core
 • Flash-minne – Internt

Lagringsutrymme

 • 32 GB

Bildskärm

 • Skärmstorlek – 9.7 ”
 • Upplösning – 2048 x 1536
 • Pixeldensitet – (ppi) 264
 • Multi-Touch-skärm – Ja

Du måste ha en bra internetanslutning för att få en effektiv interaktion med våra specialister. Av säkerhets- och integritetsskäl rekommenderar vi starkt att du inte använder ett offentligt trådlöst nätverk när du använder appen, utan att du istället väljer en personlig WIFI-anslutning.

Uppdateringar för appen kommer emellanåt att bli tillgängliga. Vi uppmanar till att alltid uppdatera till den senaste versionen av appen via App Store eller Google Play.

Vad vi behöver från dig för att kunna tillhandahålla våra tjänster

För att vi ska kunna erbjuda våra tjänster bör du som användare se till att:

1) Kommunicera med oss på ett av de språk vi stöder.
2) Se till att söka ytterligare råd från andra medicinska specialister om du är osäker eller orolig efter att du har använt våra tjänster. I sådana fall kommer vi att hänvisa patienter till ett personligt besök, om detta anses vara nödvändigt.
3) Följ de förslag och indikationer som våra specialister gav. Som tidigare nämnt kan vi inte alltid ordinera medicinering, men vi tror på förebyggande och livsstilsmedicin som kan rekommenderas på ett säkert sätt. Detta har vetenskapligt bevisats vara effektivt och har visat sig ha huvudsakligen positiva bieffekter.
4) Kommunicera med oss om du har några tvivel, oro eller förslag.

Reglering av våra tjänster

Våra tjänster är endast tillgängliga för vuxna som är oroliga för sin kognitiva hälsa, familjemedlemmar och vårdgivare av dem som lever med demens.

Vi arbetar i olika länder. När du får tillgång till våra tjänster i ett av de länder där vi är verksamma, får du tjänster som levereras från samma land. Om du till exempel använder vår app i Sverige kommer den specialist du ska interagera med att inneha ett tillstånd att vara verksam i Sverige och kommer därför att vara fysiskt belägen i Sverige. Som sådan regleras våra tjänster av varje lands respektive medicintekniska myndighet. I Sverige är detta Läkemedelsverket. Andra exempel skulle vara Kina, som regleras av den kinesiska livsmedels- och drogadministrationen. I USA skulle deras livsmedels- och drogadministration reglera en sådan produkt.

Hänvisning

Som nämnts ovan kan vi inte alltid ge en slutgiltig diagnos i detta stadium i appens utveckling. Vi är dock övertygade om möjligheten att bedöma risken för demens. Om en användare bedöms riskera att utveckla eller redan har utvecklat demens kommer de att hänvisas till en demensspecialist för att få en slutlig diagnos fysiskt.

Vårt mål är att tillhandahålla en demensdiagnos till dem som behöver det så snabbt och bekvämt som möjligt, och vi kommer därför att referera till minneskliniken eller demensspecialisten närmast användarna. Minneskliniker som vi referar användare till kan vara våra partners. Vi kommer dock alltid att ge användarna möjlighet att säga vart de föredrar att hänvisas till.

Våra tjänsters begränsningar

Vi kan inte garantera tillgängligheten för någon speciell eller särskild specialist som arbetar för oss. Det är de som reglerar sin egen tillgänglighet vilket innebär att det ibland kan hända att en patient kan få träffa olika specialister.

Rådgivning är huvudsakligen begränsat till 15-20 minuter. Det kan emellertid uppstå situationer som kräver mer eller mindre tid än så.

Tänk på att olika specialister kan ha olika åsikter om ditt tillstånd. Om du råkar ha tvivel eller känner att du vill ha en andra åsikt efter samråd med en av våra specialister, uppmanas du att antingen ta kontakt med en annan specialist som arbetar för oss eller en annan vårdgivare.

Vi accepterar varken kränkningar eller hotfullt språkbruk mot våra specialister.

Observera att du måste använda en enhet, t.ex. en smarttelefon eller surfplatta för att få tillgång till vår tjänst.

Vi arbetar i olika länder och vi kan försäkra att våra utövare som arbetar i specifika länder kommer att prata de nationella och gemensamma språken i det berörda landet (t. ex. att våra utövare i Sverige talar svenska). Det kan vara möjligt att kommunicera med dem på ett annat språk, om de till exempel talar engelska, men det är inte alltid fallet.

Vi kan komma att fråga dig om vissa personuppgifter och information för att du ska få tillgång till våra tjänster. Om du inte vill ge oss dessa uppgifter kanske det inte är möjligt för oss att tillhandahålla våra tjänster.

Det är viktigt att du har i åtanke att appen i sitt nuvarande skick inte är utformad för att diagnostisera demens i sig. Därav förlitar vi oss på läkaren och istället fokuserar appen på att tillhandahålla riskbedömning och hänvisning till specialist för en formell diagnosering.

Tillträde till våra tjänster

Våra tjänster är åtkomliga via internet (infrastruktur) och mobila enheter som kan komma åt internet (d.v.s. surfplattor eller smarttelefoner) och köra vår app och webbplats. Vi är endast ansvariga för aspekter som gäller app och webbplats, och svarar inte på problem som rör infrastruktur eller mobila enheter.

Om du har någon förfrågan eller önskar att kommunicera med oss, är du välkommen att kontakta oss via e-post. Du hittar ett kontaktformulär på vår hemsida, på sidan “Kontakt” eller genom att skicka ett mejl till support@gerassolutions.com.

Ändringar av dessa villkor

Vi kan komma att behöva ändra dessa villkor med jämna eller ojämna mellanrum. Användare av appen kommer varje gång att meddelas via e-post om ändringar.

Hur vi använder personlig information

För att vi ska kunna bedriva vår verksamhet och tillhandahålla bästa möjliga service, behöver vi behandla några personuppgifter. Vi följer alla EU: s sekretessregler. Om du vill veta mer om hur vi hanterar dina uppgifter är du välkommen att läsa våra sekretessvillkor, som finns på webbplatsen under sidan “Sekretess”.

Inspelning av videosamtal

Vi sparar alla möten, både i video och textformat, mellan våra användare och våra specialister. Detta görs mestadels för kvalitetskontroll, så att vi ska kunna garantera bästa möjliga tjänst. På begäran kan användarna få en kopia av inspelningarna.

Prissättning och betalmetoder

Geras Solutions tillhandahåller privat hälso- och sjukvård och deltar inte för närvarande i nationella sjukförsäkringssystem. Användare förväntas därför betala med egna medel. Vi planerar dock samarbeten med de olika nationella sjukvårdssystemen i de länder vi är verksamma i, och dessa villkor kan komma att förändras i framtiden. Användare kommer att bli underrättade om eventuella förändringar.

Priset på vår service anges i appen. Våra priser kan komma att ändras när som helst och kan variera mellan regioner.

Användare betalar för vår service med betalkort eller kreditkort.

Vår riskreduktionsmodul är gratis, och användare kan ta del av denna när som helst.

För att användarna ska få en slutlig riskbedömning ska denne betala en engångsavgift.

Användare med demensdiagnos får tillgång till vår supportmodul om detta önskas. I såna fall kommer de att bli ombedda att betala en prenumerationsavgift, antingen månatligen eller årligen.

Prenumerationerna förnyas automatiskt och vi tar ut betalningen i slutet av varje månads- eller årlig prenumerationsperiod (beroende på vad som är tillämpligt), om du inte avbryter prenumerationen före utgången av den aktuella prenumerationsperioden.

Vårt ansvar för dig

Vi ansvarar för eventuella förluster eller skador som du kan ha stött på som följd av försumlighet att respektera dessa användarvillkor från vår sida.

Vår app och hemsida är utformad för att säkerställa att de personuppgifter du angett till oss är skyddade, och vi vidtar ett antal åtgärder för att säkerställa att det förblir så. Du kan läsa mer om det i vår integritetspolicy. I händelse av ett dataintrång kommer du att bli underrättad. För andra frågor, vänligen kontakta oss direkt.

Varumärke och kreativt material

Vi äger upphovsrätt och andra immateriella rättigheter för appen och hemsidan (Geras IPR).

Även om du kan använda Geras IPR för personligt bruk (t.ex. om du vill kommunicera eller visa material som innehåller Geras IPR till din läkare), får du under inga omständigheter skriva ut, distribuera eller kopiera material som innehåller Geras IPR för affärsändamål.

Avbryta prenumeration

Användare med en prenumeration kan välja att avbryta denna när som helst utan extra kostnad. Det bör dock noteras att detta träder i kraft först i slutet av den fyraveckorsperiod de har betalat för.

Övrigt

Om några andra bekymmer, frågor eller problem uppstår, tveka inte att kontakta oss på support@gerassolutions.com eller via vårt formulär “Kontakta oss” på www.gerassolutions.com.

Ladda ned Användarvillkoren i sin helhet

Om du vill läsa mer om våra användarvillkor kan du hitta dessa i en separat fil.

Klicka här för att ladda ned hela våra användarvillkor.

Anta vår 30-dagarsutmaning med Geras
Solutions och gör något bra för din hjärna.
Helt utan kostnad.

Hem
Hem